11 de nov. 2008

Article d'opinió


Aquest dissabte i diumenge passats, les entitats de Sant Cugat, com cada any, hem pogut sortir al carrer a gaudir de la nostra Festa més important, que enguany tenia com a lema 'Equipaments i cultura popular. Per un Sant Cugat socialment inclusiu'.

El Club Karate Sant Cugat un cop més ha pogut participar en aquesta Festa, que ens serveix com a punt de trobada entre els companys, com a escenari per difondre les nostres activitats i com a punt de relació amb d'altres entitats, que any rere any ens trobem a la Plaça.

Des del Club Karate Sant Cugat pensem que el nou pla d'equipaments hauria de comptar també amb la presencia a la ciutat d'un munt de gent a qui li agrada practicar les arts marcials i que haurien de poder fer-ho en les millors condicions possibles.

A primera vista, podria semblar que no es aquesta una prioritat a tenir en compte. Segurament n'hi ha d'altres. Però si pensem en els beneficis que la pràctica del karate promou entre les persones que ho practiquen, potser aquesta perspectiva pot canviar.

En l'aspecte físic-esportiu, el karate proporciona velocitat, coordinació, elasticitat, força i resistència. Tot això ajuda a aconseguir i mantenir una bona forma física general al costat d'un bon desenvolupament psicomotriu. En el plànol psicològic, el karate afavoreix la concentració, la autoconfiança, la seguretat i la autoestima, fomentant els valors de la perseverança, el treball, la solidaritat, la tolerància i el respecte envers als altres.

El Karate, com passa amb la resta d'arts marcials, en ser quelcom més que un esport, que compta amb una tradició mil·lenària, uneix als practicants d'arreu el món amb lligams molt especials, que permeten precisament la incorporació de nou vinguts de qualsevol lloc, que trobaran en el Dojo un punt de trobada i un punt de partida per facilitar la seva integració a la nostra cultura i a la nostra ciutat.

Lourdes Llorente
Socia del CKSC

article publicat a cugat.cat