3 de des. 2011

Entrenaments especials de VACANCES

  Degut a les vacances i els ponts als que s'acullen els centres educatius i els equipaments municipals la setmana que vé, els grups:

de la SALA D'ARTS MARCIALS (dimarts i dijous de 18h a 22h)
del CEIP COLLSEROLA (dimars de 16:30 a 18h)
del PUREZA DE MARIA (dijous de
del XANDRI (divendres de 16:30 a 18h)

es queden sense entrenar...
 
Per això us recordem que tots els que volgueu entrenar amb companys d'altres centres, el dilluns 5 i el dimecres 7:

esteu convidats al Dojo de Coll Favà, al CEIP Gerbert d'Orlhac!
(carrer Josep Vicenç Foig, 34. A la Sala de Psicomotricitat)

els karateques de 6 a 12 anys podeu venir  de 18h a 19h
els karateques de 13 a 17 anys podeu venir de 19h a 20h, i
els karateques de més de 17 anys podeu venir de 20h a 21h.

Si hi ha cap dubte entreu al BLOG: http://clubkarate.blogspot.com/ o truqueu al Carles al 650 49 27 13

Us hi esperem!


22 de nov. 2011

KARATE PER A TOTHOM

Escola esportiva d'hivern 2011-2012

Aquestes vacances organitzem la primera escola esportiva de karate a l’hivern amb l’objectiu d’ampliar els serveis que ofereix el nostre club i seguir treballant pels joves de la nostra ciutat.

Aquest casal és obert a tothom i serveix tant per que els nouvinguts coneguin el nostre esport, com pels practicants més antics millorin la seva qualitat tècnica .

La programació establerta permet als nostres joves gaudir d’unes vacances fent activitats multiesportives, karate, jocs adaptats i activitats culturals i d’esbarjo.

Com a novetat destaquem els tallers de cinema marcial i d’interpretació a càrrec de l’Escola de Teatre Can Ninot.

Díptic informatiu
Diptic Casal Hivern 2011_COLOR WEB

Més informació sobre l'escola esportiva d'hivern
MAIL Casal Hivern 2011

11 de nov. 2011

Seguim treballant pel Pla Educatiu d'Entorn

Reunió PEE Nov-2011, Casal Torreblanca

Ahir es va organitzar una reunió per a totes aquelles persones, entitats, centres educatius i associacions que participen en el Pla Educatiu d'Entorn a Sant Cugat. Un cop més el des del Club Karate Sant Cugat donem suport a aquesta iniciativa i ens oferim per seguir treballant, amb menys recursos, però amb més il·lusió que mai. De fet, aquest any, arrel de la feina feta en els darrers anys des del PEE, seguim treballant a les escoles (Gerbert d'Orlhac, Collserola, Pureza de Maria, Pi den Xandri) amb més activitats que mai.

Abans de fer balanç sobre les activitats realitzades durant el curs 2010-2011, el Professor Antoni Tort, investigador per l'educació de la Univeristat de Vic va fer una xerrada ben interessant en la que ens va explicar algunes de les experiències que s'han dut a terme a Vic i una sèrie de reflexions sobre el model educatiu integrador que proposa el PEE, fet que va donar lloc a un petit col·loqui entre els assistents.
Cal desetacar la diversitat dels assistents, hi havia des de representatants i treballadors de l'ajuntament, fins a directors, mestres i AMPAs de diferents centres educatius; i representats de diferents entitats, clubs i associacions del poble.

Aprofitem per donar l'ennhorabona a Carola Calventus, la nova dinamitzadora del PEE de la nostra ciutat, per la feina feta, i l'animem a seguir amb el suport del CKSC.

10 de nov. 2011

Visita del Sensei Salvador al Dojo de Coll Favà

Visita del Sensei Salvador Álvarez al Dojo de Coll Favà - 01 des 2010


El Sensei Salvador Álvarez pujarà el proper dimecres 30 de novembre al Dojo de Coll Favà (CEIP Gerbert d'Orlhac), de 18h a 21h.

Els grups d'infantils, juvenils i adults podran gaudir d'un entrenament especial. D'aquesta manera el nivell dels diferents grups va pujant igual que la qualitat del Karate a Sant Cugat.

Esperem la màxima assistència!

7 de nov. 2011

Entrevista al sensei


Sensei vegetariano

5 de nov. 2011

Gran èxit la primera jornada de la Festa de Tardor



Tot i la previsió de pluja, la primera jornada a la Festa de Tardor ha estat tot un èxit. Hem estat tot el matí a la Pl. Octàvia fent activitats diverses i l'exhibició amb companys de totes les edats.

Al migdia hem fet un dinar de germanor i aquesta tarda anem a entrenar a la Jornada de Portes obertes que s'organitza a la Sala d'Arts Marcials de la Rambla del Celler.

Demà repetim i esperem seguir amb la festa de les entitats.

Us hi esperem!


2 de nov. 2011

Festa de Tardor amb Karategui



Com cada any el CKSC participa activament a la Festa de Tardor. Aquest any és el primer cap de setmana de novembre (dissabte 5 i diumenge 6).

Programació (a confirmar):

- DISSABTE:
* 10:00 - Muntatge paradeta informativa (Pl. Octavia)
* 11:30 - Exhibició de Karate a la Pl. Octàvia.
* 14:00 - Dinar Vegetarià
* 17:00 - Classe oberta de Karate a la Sala d'Arts Marcials (PAV3 - ZEM)
* 18:30 - Classe oberta d'Aikido a Sala d'Arts Marcials (PAV3 - ZEM)

- DIUMENGE:
* 09:00 - Muntatge paradeta informativa.
* 13:00 - Exhibició de Karate a la Pl. Octàvia.
* 14:00 - Cloenda i recollida del material

Esperem la màxima assitència del practicants i les famílies per un cop més gaudir de les diferents activitas que es duran a terme durant el cap de setmana.

*Que tothom porti KARATE-GI.
* Cal reservar el dinar pagant 10 euros al Sensei o al Sempai Carles abans de dissabte.
* Per a col·laborar amb les diferents tasques parleu directament amb els Sempais Carles i Maria.

Us hi esperem!




8 d’oct. 2011

Karate i Socialització




Karate-Do per les relacions interpersonals i el procés de socialització

La interiorització dels valors que es transmeten al dojo permet mantenir un comportament respectuós al carrer, entre els amics i amb la família.

El respecte i l'autocontrol són essencials per a la pràctica del Karate-Do. Aquests valors no només es transmeten amb paraules, sinó mitjançant l'exemple i una bona conducta. De fet, un practicant té la responsabilitat de ser un bon exemple pels nouvinguts.

Quan es parla de respecte, es comença per un mateix. És a dir, cal que respectem el nostre cos amb una bona alimentació i evitant la ingestió de drogues com ara l'alcohol i el tabac, entre d'altres. També cal tenir cura del nostre cos davant agressions físiques: no ens interessa fer mal a ningú ni fer-nos-en a nosaltres mateixos.

Més enllà de nosaltres mateixos, cal respectar els altres, la seva integritat física i la seva persona. En tot moment, s'insisteix en la importància de la concentració i l'autocontrol per evitar possibles lesions. Aquest treball pel respecte comença des de l'entrada al dojo, amb la salutació, la qual serveix per mostrar respecte cap al sensei, cap al lloc on anem a entrenar i cap a la resta de companys. El mateix es fa abans de sortir, com a mostra d'agraïment.

Tot i els rituals de salutació, el respecte és una constant al dojo, on no només es reconeix el grau sinó també l'edat dels companys.

En un context així no existeix la rivalitat: s'aprèn a acceptar normes de conducta i a valorar l'esforç. Un bon karateka és aquell que ajuda el company a superar-se i a millorar-se. Així, un mateix també aprèn i millora.

Aquestes pautes de conducta garanteixen el bon funcionament del grup. Tot i així, cada practicant les interioritza i les accepta com a pròpies, fet que també ajudarà a relacionar-se fora del dojo.

Durant el nostre dia a dia ens relacionem amb persones molt diferents, en contextos molt diversos (amics, família, companys de feina, a l'escola, al carrer...). Cal saber, doncs, estar a l'alçada en tot moment, no només per ser educats, sinó per extreure'n el millor de cada un d'ells. Les relacions personals són una font de vivències i coneixements essencials pel creixement personal. Més encara en infants i joves que estan en procés de creació del seu caràcter i personalitat.

El fet d'aprendre de ben joves a ser respectuosos i generosos permet als nens de relacionar-se amb els altres tot evitant conflictes innecessaris. A més, el fet d'aprendre a acceptar normes de conducta també els ajuda a relacionar-se correctament amb la família i a l'escola, sense renunciar a les seves obligacions.

Pels joves les relacions personals cobren gran importància, sobretot entre els amics, i, per tant, saber triar les bones companyies, o com a mínim saber diferenciar el correcte del que no ho és, els pot servir per a orientar-se i prendre "el bon camí". Un entorn constructiu és important i el poden trobar a casa o al dojo amb referents a seguir. Tot i això, el més important és que esdevinguin persones autònomes amb prou criteri i personalitat per saber triar correctament, sols i sense ajut.


Carles Arias
Entrenador CKSC

1 de set. 2011

Nous reptes per a la nova temporada


El Club Karate Sant Cugat (CKSC) inicia aquest dijous la temporada amb nous reptes per complir. La implantació i integració a quatre escoles santcugatenques i augmentar el nivell dels alumnes de l'escola són els principals objectius per un any que serà important pel karate català.

Si l'any passat el CKSC estava present a l'Escola Gerbert d'Orlhac, enguany, a través de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET), estarà present a tres escoles més: el Collserola, el Pi d'en Xandri i el Pureza de Maria. A banda d'aquesta ramificació, que és un clar símptoma de creixement, el CKSC es proposa nous reptes. El director tècnic del CKSC, Salvador Álvarez, ho explica a Cugat.cat.

Salvador Álvarez

Voldríem fer més activitats conjuntes escoles i clubs, i aconseguir més karateques que vagin a competicions.



Aquesta temporada, a més, és important per al karate català, ja que el Campionat d'Espanya tindrà lloc a Tarragona, una fita per la Federació Catalana de Karate i per tots els clubs catalans. Una competició on el CKSC serà present, de moment, amb la participació del santcugatenc Albert Staromiejski.

Cugat.cat.


18 de maig 2011

Karate i valors, el dojo kun



El Dojo-Kun es podria definir com les regles d'ètica i etiqueta dels karateques al Dojo (lloc on es practica Karate), i que serveixen al practicant en el seu camí marcial. Avui en dia hi ha una gran varietat de Dojo-Kun, i alguns autors assenyalen que totes venen de l’antic Codi del Bushido, utilitzat a l'antiguitat pels Samurais.

El Dojo-Kun més conegut resumeix aquestes regles en 5 preceptes:

INTENTAR PERFECCIONAR EL CARÁCTER (Jinkaku kansei ni tsutomuru koto)

Dia a dia es té que intentar millorar la personalitat i arribar a tenir un temperament equilibrat. Es treballa la humilitat. No hi ha que oblidar que el nostre interior es reflexa a l’exterior pels nostres actes. Tenim que treure els pensaments negatius per tenir un esperit net i una ment clara que ens permetin actuar amb sinceritat i transparència.

Karate es més que un exercici físic. A Karate el treball ment-cos és constant i es prioritza l’actitud del practicant, per sobre de la seva força, velocitat, habilitat tècnica o destresa a la lluita. A través de l’entrenament dur i rigorós, desenvolupem l’esperit de lluita i superació, per vèncer les dificultats que el dur exercici físic representa.

Fer fort l’esperit en front de les adversitats contribueix a perfeccionar el caràcter.

"El último objetivo del Karate-do, no reside en la victoria o en la derrota, si no en el perfeccionamiento del carácter de sus practicantes”

“El Karateca ante una adversidad se crece. Ahora empieza el entreno (tras 40 minutos de duro calentamiento)” (Sensei Salvador Alvarez)

TRACTAR DE SUPERAR-SE (Doryouku no seishin o yashinau koto)

El principi de superació, mitjançant el treball del coratge, la tenacitat, la perseverança i l’esforç. Però a Karate una cosa molt important és que es un treball d’autosuperació, i no una competència vers el companys. És molt important la constància per tal de no arribar a cap punt mort en aquest camí de superació.

Un karateka a l’àmbit esportiu o competitiu port vèncer a un adversari, però aquest adversari li pot vèncer en un futur campionat. La única victòria que perdura en el temps és la victòria sobre un mateix.

"El verdadero propósito del Karate no es ganar combates o torneos, sino percibir la realidad a través del entrenamiento diario, ganar auto confianza y auto realizarse" (Masatoshi Nakayama)

RESPECTAR ALS ALTRES (Reigi o omonzuru koto)

El principi del respecte pels altres. A karate es treballa molt mitjançant l’etiqueta, que té molta importància a les arts marcials, com una eina de treball del respecte. L’etiqueta a les arts marcials està molt definida. Per això abans d’entrar al Dojo es té que saludar, es saluden els companys al començament i finalització de qualsevol treball.

L’etiqueta i el respecte dóna sentit a la fidelitat vers l’instructor i els companys de major nivell i permet desenvolupar el treball de tècniques potencialment perilloses sense cap perill per al company. Per això el treball amb concentració i control, per preservar la integritat física dels companys.

L’etiqueta permet establir uns lligams entre l’instructor i l’alumne molt valuosos, constituint la base de l’aprenentatge i del bon clima de relació al Dojo.

Es per aquest principi que també és dóna molta importància i es treballa la puntualitat i la higiene.

Actuant amb bons modals no empitjorarem una mala situació i de fet és possible que evitem la violència innecessària. Això no es té que interpretar com a debilitat si no tot el contrari, com a manera d’enfortir el caràcter.

Aquest principi de respecte s’estén no només al Sensei (mestre), als sempais (alumnes avantatjats) i a la resta de companys, amics i familiars, sinó a totes les formes de vida.

“El Karate comienza y termina con cortesía” (Gichin Funakoshi)

“Pagas una herida con franqueza, pero un favor con otro favor”

SER CORRECTE, LLEIAL I SINCER (Makoto no michi o mamoru koto)

El principi de la honestedat, mitjançant el treball de lleialtat i la sinceritat en relació a la pràctica correcta del karate. Defensar els camins de la veritat.

Dins i fora del Dojo i en tot moment la correcció i lleialtat als principis i actuar de manera correcta en cada moment.

L’èmfasi aquí està en que el camí hauria de ser sincer, és a dir, no un mètode d’auto indulgencia o debilitat. No es busca el grau, o semblar que es té grans habilitats si no són reals, només per qüestions comercials, propagandístiques, o d’autocomplaença. La sinceritat a la pràctica del karate és un principi que es pot estendre a la sinceritat i honestedat a la vida diària.

Per poder arribar a on les nostres capacitats ens puguin portar s’ha de ser lleial i sincer. En última instancia, aquells que no tenen fidelitat al buscar un camí veritable, es converteixen en víctimes de les seves pròpies fantasies.

"En las aguas de la existencia, llega mas lejos quien nada como debe, cuando debe y hacia donde debe”

ABSTENIR-SE D’ACTUACIONS I MANERES VIOLENTES (Kekki no yu o imashimuru koto)

El principi de l’autocontrol. Es treballa el control de l’impetu i dels impulsos violents. Un artista marcial té que actuar en tot moment de manera que pugui impedir cualsevol tipus de perturbació, desenvolupant-se en un clima pacífic, evitant fins l’ultim moment la violència.

Pot semblar una contradicció o paradoxa que la pràctica d’un art marcial un dels principis que més es treballin sigui precisament el d’evitar la utilització de les tècniques que s’estan aprenent.

En aquesta màxima està l’essència de la moralitat de les Arts Marciasl. A Karate mai hi ha un primer atac. La força pot ser utilitzada si el fi és moralment correcte, com auto-defensa o protecció de l’innocent.

“En karate no hay primer ataque” (KARATE NI SENTE NASHI) Gichin Funakoshi

El dojo kun señala el camino hacia el máximo objetivo del entrenamiento, que es el dominio de uno mismo. En última instancia, la técnica como tal carece de importancia, ya que es el espíritu del individuo el que está siendo desarrollado y disciplinado. Siguiendo con seriedad las técnicas inherentes en estos preceptos simples en apariencia, el aprendiz puede empezar a progresar en el Camino de las artes marciales (Harry Cook).

Fdo. Lourdes Llorente

Sòcia del CKSC i Secretaria de la Junta

Presidenta de La Coordinadora d’Entitats Esportives

17 de març 2011

Breu història del Karate Santcugatenc


Cos i esperit participen en ell, El cos com arma invencible, l'esperit com la seva mesura control i consciència, noble exercici d' ambdós, arts entre les arts i esport entre els esports.

Venen del llunyà Orient, on van néixer fa mes de 3.000 anys, i al nostre país van arribar a principis de la dècada dels anys 70. Des de llavors milers de persones de totes les edats les practiquen.

A Sant Cugat del Vallès arriben de la mà de l'estimat José Alcazar, propietari del primer gimnàs de la ciutat l'Olimpo, ubicat al carrer Xerric l' any 1973. Llavors nosaltres nens i nenes de la localitat ens tancàvem dins d' una sala, en l' anomenat tatami, a practicar l' art marcial per excel·lència, entre sorolls de crits anomenats 'kiais', cops de puny, cops de peu, parades i atacs de karate-do ( traducció literal que significa camí de la mà buida) que va més enllà de la pràctica esportiva. Un art, una forma d'entendre i viure la vida en respecte i harmonia amb tot allò que ens envolta.

Vestits amb 'karateguis' blancs immaculats, en un ritual de marcialitat, de respecte, cortesia i control vam començar l' ensenyança de l' art mil·lenari que havíem vist en les pel·lícules del cinema i la televisió.


Érem una colla de prop de 50 nen i nenes i algun que altre adult, guiats de la mà d'un jove professor que havia vingut de Madrid, el José Benito; sense oblidar els que també practicaven el judo entrenats per un altre jove, el Joan Casas de Sant Cugat.
Entrenàvem més de dues hores els dilluns, dimecres i divendres i el dissabtes també, perquè teníem ganes d'aprendre, de saber-ho tot d' aquest art-esport, vivíem quasi pràcticament al gimnàs, al 'dojo'( lloc d' entrenament)
Uns quants anys després, juntament amb un amic, el José Marin, es va fer càrrec de les classes, en marxar el primer professor a treballar a altre gimnàs de Barcelona.

Avançava la dècada dels 80 i la ciutat es feia adulta en la pràctica esportiva dels gimnasos. Altres joves amb esperit esportiu obrien amb molts esforços nous centres on els santcugatencs podien practicar i continuar el que havien començat uns joves de la localitat.
A l' aprenentatge del karate i del judo se sumava el taekwondo, que es podia fer en el gimnàs del desaparegut amic i estimat Lucas Pérez i en un altre centre més de la mà d'un professor vingut de Korea. I no ens podem oblidar dels germans Lechón, el Màximo i el José, que des de les seves escoles introduïen les arts marcials a una nova fornada de nens i adults.

Als anys 90 arriben les grans cadenes de gimnasos amb totes les seves modalitats i especialitats nascudes als Estats Units, que tan furor fan entre la gent amant dels esports. Algun d' aquests gimnasos s' anima a introduir en la seva carta als clients, el karate.

Ja al començament del nou segle i en el caminar dels anys, l' Ajuntament cedeix una sala perquè els practicants del karate, i més tard els del jiu jitsu puguin seguir desenvolupant aquest esport.

En l'actualitat, de la mà del mestre Salvador Álvarez fundador del Club Karate Sant Cugat, ubicat a les instal·lacions del pavelló de la rambla del Celler, la continuïtat del karate està assegurada. Un club, una escola que neix amb la finalitat de l' ensenyança i l' educació esportiva i marcial sense oblidar què significa i comporta en la nostra vida diària com a essers humans.

Avui l' Albert, la Maria, el Jonathan, la Laura, l'l Adam, la Lourdes i més de 150 persones entre nens i adults fan possible que aquest art marcial continuï més viu que mai. El Club Karate Sant Cugat, que aquest dissabte fa un nou torneig Ciutat de Sant Cugat on les famílies podran gaudir durant unes hores i impregnar-se de l' essència que els practicants del karate vivim diàriament al nostre dojo i on des d'aquestes línies convidem a tota la ciutadania a gaudir d' un esport, un art, que en el meu cas des d' abans de la adolescència ha estat vinculat a la meva vida, el Karate

Pepe García Delgado
Membre del CKSC