30 de jul. 2010

29 de jul. 2010

SOPAR d'ESTIU

sopar d'estiu 2009



Avui 29 de juliol acomiedem el curs, i ho fem com cada any amb l'ultim entrenament de la temporada seguit d'un sopar.



T'apuntes?


24 de jul. 2010

KARATE A L'ESCOLA

Dibuix fet per l'Anna Arasil
socia i practicant del CKSC


El Club Karate Sant Cugat ofereix apropar el coneixement del Karate a les Escoles, amb una iniciativa de difusió de les arts marcials en general i el Karate en particular.

Aquesta iniciativa es tracta d'un projecte social i pedagògic del Club dirigit als pares i fills - i mestres - que, per una banda, entén el Karate com una eina per a millorar la salut i el benestar dels practicants.

Per altra banda, creu en la dimensió social i integradora d'aquesta metodologia, per així contribuir en la creació de xarxa social i enfortir la cohesió social de la ciutat.

La pràctica del karate-do aporta un mètode d'aprenentatge que cerca el desenvolupament integral del practicant degut a que es treballen diversos aspectes simultàniament. Amb la pràctica continuada s'aconsegueix enfortir el cos, la ment i l'esperit. Aquests tres factors esdevenen un de sòl quan es practica karate do. D'aquesta manera podem dir que es pot assolir "el camí", des de diferents enfocaments.

Als joves, aquesta metodologia els permet fer activitat física equilibrada, alhora que treballen aspectes de la personalitat i el caràcter, i els posa constantment a prova per a que es superin i evolucionin, cada un al seu ritme. D'aquesta manera s'aconsegueix augmentar la seva autoestima i confiança amb ells mateixos, valorant sempre la capacitat d'esforç i sacrifici.

Un cop l'alumne s'ha iniciat en la pràctica de les arts marcials i ha integrat, sovint inconscientment, els principis esmentats, aquest esdevé amb major capacitat per a prendre decisions, fet que afavoreix la maduresa.

A mesura que aquest procés d'aprenentatge i desenvolupament personal avança, el practicant també aprèn a controlar-se davant situacions adverses gràcies a la capacitat de serenar-se i, prendre el control de la situació. És a dir, es pretén que el karateka sigui capaç no només de controlar la seva ment i l'estat propi, sinó controlar el seu entorn. Fins i tot, anticipar-se a possibles situacions potencialment perjudicials i evitar-les.

La pràctica d'aquest art marcial es pot considerar un entrenament preventiu, o fins i tot un remei per evitar actituds negatives del nen o jove, com a persona i com a estudiant.

El karate do s'adapta a cada practicant, siguin quines siguin les seves qualitats i els seu ritme. Això permet una evolució individual dins del grup. Es diu que existeixen tants tipus de karate com practicants. A més, a mida que es va adquirint experiència i el practicant va aprenent a escoltar el seu cos i les seves sensacions, és capaç de percebre detalls de cada cop més subtils.

Tot i l'aparent individualisme dels practicants tots tenen un denominador comú, els valors bàsics com el respecte, la gentilesa, l'honestedat, la solidaritat i la no violència. Tots ells essencials per millorar la societat.

Des que l'alumne s'inicia en aquesta pràctica, la relació entre "l'art i l'artista" és dinàmica i recíproca. El karate do ofereix uns coneixements al practicant, i en el moment d'exterioritzar-los, l'aprenent matisa les seves tècniques amb detalls únics, que són reflex de la seva personalitat. Per tant, podem dir que el karate do és un art viu i canviant, que evoluciona amb els seus practicants.

Els avantatges d'aquest esport en el condicionament físic, en el procés d'aprenentatge i, en el de socialització són evidents. Totes aquestes millores es perceben des del primer moment en que un comença amb el karate. Val a dir però, que l'evolució i el grau d'efectivitat depenen de cada cas.


Carles Arias
Entrenador Professional












19 de jul. 2010

CAMPUS VIP!!


El Club Karate Sant Cugat finalitza el seu campus d'estiu a Vilobí d'Onyar amb la participació de dotze karateques del club. Un campus que ha servit als participants per millorar aspectes tècnics a més de fomentar la convivència entre els karateques.

Durant els dos dies que ha durat el campus els karateques han fet més de sis hores diàries d'entrenaments combinades amb activitats com piscina, futbol, tenis de taula, futbolín, xerrades i col.loquis, per tal de fomentar l'esbarjo i la convivència entre els dotze karateques que han participat d'aquest campus d'estiu que enguany ha sumat la 5a edició.

El director tècnic del Club Karate Sant Cugat, Salvador Álvarez, creu que aquests campus serveixen perquè el participants pugin el seu nivell, doncs la intensitat del entrenaments i el nombre d'hores que es fan permeten treballar aspectes que normalment en els entrenaments ordinaris no es poden treballar de la mateixa manera.

Així en aquests campus s'han treballat tècniques de Kumite, tant en la vessant de tècniques d'atac, tècniques combinades i tècniques de cama, com en la vessant de defensa, amb treball de esquives, bloquejos, dobles defenses, etc.

També s'ha pogut treballar amb més detall i pas a pas alguns del kates que els companys estan treballant en el seu programa de graus.

Durant aquest mes continuen els entrenaments en el Club Karate Sant Cugat i durant el mes d'agost es prendran unes merescudes vacances després d'una bona temporada per retornar de nou el dia 2 de setembre.



notícia al cugat.cat








13 de jul. 2010

5è CAMPUS ESTIU



ESCOLA DE KARATE DO A LA NATURA



El proper divendres 16 de juliol i fins diumenge 18, ens anem de Campus. Aquest serà el 5è campus d'estiu, i 16è campus en global, que fa el CKSC que un cop més viatja fins a Vilobi d'Onyar, a Girona, per gaudir de la practica del karate a plena natura, per treballar amb intensitat i també enfortir l'esperit de sacrifici i superació, però, per sobre de tot, per gaudir de la convivència entre els companys.

Com sempre, un campus obert a tothom (socis, familiars i amics) i amb un menu vegetarià.

TEMARI:

Els pilars del Karate-Do
El Kihon estàtic dinàmic i els renrakus
Kihon Kata
El Kata i el bunkai Kumite
El kakie semi lliure i lliure
Treball de tots els katas per programa
Programa de graus, possibilitat de examinar-se.
Kihon Kumite
Jiyu Ippon Kumite
Jiyu Kumite

i també EDUCACIÓ FÍSICA: footing, intervall training, circuit training, força muscular, flexibilitat i possibilitat de fer ACTIVITATS COMPLEMENTARIES: senderisme i excursionisme futbol, voleí y bàsquet, jocs, mate revolucionari, alimentació y vegetarianisme, xerrades - col·loqui, vídeos CKSC,taller de meditació Zen.





MÉS INFORMACIÓ:
trucan's al telèfon 649-156-718 o
contacta amb el club clicant aqui




CAMPUS D'ESTIU 2010
Lloc:
CAN SOLÀ Vilobí d´Onyar (Girona)
Organitza: CKSC (circular)
Imparteix: Salvador Álvarez - 4rt Dan Karate-Do
Dies: 16,17 i18 de juliol de 2010 (de divendres a diumenge)
Sortida: 9.30h. divendres 16
Tornada: 19h. diumenge 18
Punt de Trobada: Parking Josefina Mascareñas (mapa)












12 de jul. 2010

CAL MILLORAR



La nostra primera actuació al Torneig de Montornès no ha tingut els resultats esperats.

El Club Karate Sant Cugat torna del 14è Torneig Vila de Montornès sense cap podi i amb mal gust de boca per la discreció de la seva actuació. De la vintena de karateques convocats pel club santcugatenc només han acudit a la cita set membres de l'equip, que no han estat capaços d'aconseguir cap bon resultat. Ni a Kata, on participava l'Oscar Martorell que va quedar tercer al Campionat de Catalunya, ni a Kumite, on participaven alguns del millors competidors, s'ha pogut obtenir cap pòdium.

Les lesions i els compromisos d'alguns del jugadors clau del Club Karate Sant Cugat han reduït la convocatòria d'una vintena de karateques a un equip de set lluitadors que no han pogut passar dels combats de primera i segona ronda. Així doncs, Isaac Calvís, Ian Morales, Oscar Martorell, Maria Núñez, Victor Celdrán, Albert Staromiejski i Marcelo Yocupoma han quedat lluny del podi i tornen d'aquesta primera participació al Torneig Vila de Montornés amb uns resultats discrets.


Geiki Sa dai San de l'Oscar

El director esportiu del Club Karate Sant Cugat, Salvador Álvarez, reconeix que el nivell dels rivals era molt alt, però creu que les derrotes dels seus karateques es deuen més al mal dia que han tingut que a l'encert dels contrincants. El cansament de final de temporada, la calor, la falta de concentració o potser tot plegat, van fer que cap dels nostres karatekes aconseguís cap medalla, tot i que cal destacar l'actuació dels més petits que van fer molt bons combats.

Tanmateix la Maria, el Marcelo i el Victor van afrontar els seus combats amb molt bon plantejament, mentre que l'Albert Staromiejski, que va surtir amb molta empenta al tatami, va caure per penalitzacions.

Però ens va agradar molt l’esperit de tots ells, que van anar a donar el seu millor karate i van anar a representar al CKSC a Montornés. I també agraïm als companys del CKSC que es van desplaçar per animar-los.

I com que lo que realment importa és participar i aprendre, molt bé a tots!!!!













FOTOS DE JUAN JOSÉ GONZALEZ AGUEDA


El proper 31 de juliol el Club Karate Sant Cugat tanca la temporada, però el Sensei ja està pensant en les pròximes cites importants: el campionat del món de Goju Ryu i campionat internacional de l'Hospitalet, tots dos a l'octubre.



més fotos del torneig al picassa
y la notícia al cugat.cat



10 de jul. 2010

LA PSICOLOGIA I L'ENTRENADOR


El CKSC ha assistit a la 1ra Trobada de Tècnics i Entrenadors organitzada per Coordinadora d'Entitats Esportives, que ha aplegat una cinquantena de participants que han gaudit d'una xerrada dirigida pel psicòleg esportiu del CAR, Pep Marí.

A la xerrada, que ha tingut lloc al Novotel, també ha participat l'ex entrenador del Barça d'hoquei patins Quim Pauls i el regidor d'Esports, Xavier Amador.

Durant dues hores, el psicòleg esportiu del CAR, Pep Marí, s'ha dedicat a repassar amb els assistents les necessitats psicològiques que tenen els entrenadors per fer la seva feina: l'autocontrol, la direcció del grup i la gestió de l'entorn com a bases necessaries per poder començar a transmetre els coneixements esportius i la psicologia en la transmissió d'aquests coneixements han estat els punts tractats.





El psicòleg esportiu, Pep Marí, ha insistit en la gran importància de la psicologia per ser un bon entrenador esportiu.


De la seva banda, el president de la Coordinadora d'Entitats Esportives, Ignasi Bassó, creu que aquesta 1r Trobada de Tècnics i Entrenadors ha tingut molt bona resposta per part de la gent.

Ignasi Bassó


M'ha agradat molt la participació de tots els tècnics. L'objectiu s'ha acomplert i ja pensant en la propera.


Des de la Coordinadora d'Entitats Esportives ja s'està pensant en repetir l'experiència amb d'altres temàtiques com a fil conductor, intentant comptar també amb representants de primer nivell, com en aquest cas ha estat l'ex entrenador del F. C.Barcelona d'hoquei patins, Quim Pauls.


Noticia difosa el 10/jul/10
per pedro miserachs
a cugat.cat

9 de jul. 2010

EL CKSC AL MONTORNÉS



Una vintena de lluitadors del Club Karate Sant Cugat (CKSC) participen diumenge al 14è Torneig Vila de Montornés. Els karateques santcugatencs intentaran tornar amb alguna medalla d'un torneig en el que participen alguns dels millors clubs de Catalunya.

Aquesta és la primera vegada que el CKSC participa al Torneig Vila de Montornés. El club santcugatenc hi porta una vintena de karateques, que s'enfrontaran a alguns dels millors clubs catalans.

Tenint en compte els bons resultats aconseguits en les darreres cites de la temporada, el director esportiu del CKSC, Salvador Álvarez, confia en poder aconseguir alguna medalla en aquest trofeu.

Salvador Álvarez comenta a cugat.cat que "Serà un torneig molt igualat. Hem de demostrar que comencem a estar entre els millors de Catalunya."

Entre la vintena de karateques santcugatencs seleccionats pel torneig, el Sensei Salvador Álvarez destaca Jonathan McClellan, Albert Staromiejski, Simona Della i Adrià Sarassibar com els màxims favorits.

Els combats seran diumenge a partir d'un quart de deu del matí al complex esportiu de Montornés del Vallès.



NOTÍCIA DIFOSA
PER CUGAT.CAT





8 de jul. 2010

JORNADA D'ENTRENADORS



El CKSC participa aquest dissabte a la jornada de formació d'entrenadors, organitzada per la Coordinadora d'Entitats Esportives.

El psicòleg del CAR Pep Marí i el director tècnic del Barça d'hoquei patins, Quim Paüls, seran els ponents de la primera jornada de formació per a entrenadors que organitza la Coordinadora d'Entitats Esportives, aquest dissabte a les deu del matí al Novotel. El president de la plataforma, Ignasi Bassó, creu que aquest acte dóna sentit a la feina que fan els entrenadors als seus clubs.

Una setantena d'entrenadors dels diferents clubs que integren la Coordinadora d'Entitats Esportives participaran a la primera jornada de formació que organitza la plataforma santcugatenca. El psicòleg esportiu del CAR Pep Marí serà el primer ponent des de les deu fins a un quart de dotze. Marí explicarà el paper fonamental que realitzen els tècnics en els clubs.

A continuació, el director tècnic del Barça d'hoquei patins, Quim Paüls, serà l'encarregat de donar el seu punt de vista. Paüls té un gran currículum a nivell mundial tant com a jugador com a entrenador. Destacar el fet d'haver estat seleccionador femení d'Egipte, de Xile masculí i entrenador del Barça entre d'altres.

La jornada finalitzarà a dos quarts d'una del migdia amb un aperitiu per tots els assistents. El president de la plataforma, Ignasi Bassó, creu que aquesta és una bona oportunitat pels entrenadors per formar-se i millorar com a tècnics.

Dins del programa de formació continuada dels tècnics, directius i socis, el CKSC ja va organitzar una jornada de formació al CAR, sobre activació muscular i biomecànica del karate al mes de maig.

seminari d'activació muscular del CKSC

notícia al cugat.cat